logo-goeie-zaak

Fair Trade producten

Fair Trade zet zich in om arbeids- en leefomstandigheden van producenten in niet-westerse culturen te verbeteren. Dit gebeurt door betere handelsvoorwaarden aan te bieden en door de rechten van producenten te beschermen. Verder draagt fairtrade bij aan sociale gelijkheid en economische zekerheid.  
De criteria voor fairtrade zijn:

  • verantwoorde prijzen, leefbare lonen,
  • verantwoorde arbeidsomstandigheden,
  • geen kinderarbeid, geen gedwongen arbeid,
  • gelijke kansen voor mannen en vrouwen,
  • zorg voor het milieu,
  • contracten afsluiten voor een langere periode,
  • transparantie.

Wereldwinkel “Goeie Zaak” Texel

Ons doel is niet winst maken, maar aandacht vragen voor Fairtrade en meer omzet maken in de eerlijke handel voor producenten in niet-westerse culturen. Doordat wij voor producten die op een eerlijke en duurzame wijze zijn gemaakt een eerlijke prijs betalen aan producenten kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen. Door producten bij de wereldwinkel te kopen, draag je bij aan een goed huis, goede voeding, scholing voor kinderen en goede medische voorzieningen.

Sieraden van Kazuri

Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u dit principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst!

Lees meer...Sieraden van Kazuri

Onze rijst

Sinds al weer een heel lange tijd verkopen we in onze winkel ook rijst. Een product dat in Nederland populair is geworden Verreweg de meeste rijst die in de vochtige tropen wordt verbouwd is voor eigen gebruik, maar vooral Thailand en in wat mindere mate China, exporteren ook veel. Hoewel er wordt onderzocht op welke manier er met minder bestrijdingsmiddelen gewerkt kan worden, wordt rijst toch behoorlijk intensief bespoten. Er is niet zomaar een garantie te krijgen dat de rijst die je koopt, vrij is van chemische stoffen.

Lees meer...Onze rijst

Gorillabars

De Gorilla Bar, een fairtrade chocoladereep, wordt uitsluitend verkocht in Amsterdam. De makers van het product, de Amsterdammers Rodney en Enver, houden het hele proces, van plant tot reep, zelf in de hand.

Lees meer...Gorillabars

Openingstijden

Maandag

: 9.30 - 17.30

Dinsdag

: 9.30 - 17.30

Woensdag

: 9.30 - 17.30

Donderdag

: 9.30 - 17.30

Vrijdag

: 9.30 - 17.30

Zaterdag

: 9.30 - 17.00

Zondag

: gesloten